Komend afscheid van onze Beauty "Hoe lang nog"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hoe lang haar precies nog rest blijft nog even achterwege.
We zijn dankbaar voor elke dag die ze nog bij ons mag zijn.
Bij onze Beauty is een kwaadaardige tumor geconstateerd kort bij een lymfeklier op de kont (achterkant heup zeg maar)

Ze heeft in haar leven een hele moeilijke start gehard (mishandling, zware ondervoeding etc.) en heeft daar lang last van ondervonden >stress angst, onzeker etc.
Ze is nu voor haar doen stabieler als ze ooit geweest is. Ze heeft al een mooie leeftijd van 8 jaar en 7 maanden mogen halen wat veel Berners niet eens meer halen. 
Gezien haar achtergrond en haar leeftijd en ik voor haar geen getrek en stress wil ten kostte van haar alleen maar omdat ik haar niet kwijt wil. Hebben we besloten het zo te laten. Zo gauw er ook maar een signaal komt dat ze er last van krijgt zullen we haar laten gaan met pijn in het hart heel veel pijn, maar voor meisje moet het goed zijn. Ze mag geen pijn hebben geen onnodige stress e.d. ze heeft genoeg meegemaakt in haar leven.

Ikzelf dit is puur verstandelijk voor haar, moet me sterk houden voor haar zo lang ze nog bij ons mag zijn. Daarna een gat een heel groot gat niet alleen omdat we dan een dierbaar familielid kwijt zijn (onze beleving) ook omdat ookal is ze er niet officieel voor getraint ze voor mij een hulp hond is. Zonder haar ben ik nergens kom ik nergens en als het zover is zal ik voor haar moeten proberen er het beste van te maken. Zij als hond kameraad steun en toeverlaad, hulp is ronduit onvervangvangbaar.

Ik hoop dat ze nog even mag blijven, maar als het snel groeit of uitzaait is er misschien wel sprake van 1 of 2 maand ik hoop dat het langzaam groeit en het nog een tijdje goed gaat zonder pijn.  
Maar 1 ding hebben we boven aan staan, zemag geen pijn hebben, dus een signaal dat ze er last van krijgt is voor ons het teken haar te laten gaan, hoe moeilijk ook. Zij is in deze vele malen belangrijker als wij.

In de tussentijd zijn we alleen bezig met hoe kunnen we haar resterende tijd nog leuker maken dan het was.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Wat erg allemaal.
Ik hoop dat ze nog een lange tijd, zonder pijn bij jullie kan zijn en nog even van het leven kan genieten.
Heel veel sterkte!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat hopen wij ook, wil er niet aan denken hoe verder als ze er niet meer is.
Dus echt per dag kijken en ook voor onszelf de spanning stress en onzekerheid zo laag mogelijk proberen te houden, want ze is zo gevoelig. Ze pakt alles op. Die tijd die nog resteert moet voor haar fijn zijn, kost wat kost.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Geniet van iedere dag! Als het niet meer gaat dan merk je het vanzelf. Bij de hond van mijn ouders is ook 3 maanden geleden kanker met uitzaaiingen geconstateerd... 3 weken geleden gaf ze van de ene op de andere dag aan dat het klaar was... Maar ze heeft nog wel heel erg genoten van haar laatste maanden...

Altijd heel verdrietig, maar zorg dat ze niet gaat lijden... Als het te erg wordt geeft ze dat echt aan.. Zorg dat je de taal begrijpt.

Heel veel sterkte... En geniet vooral van haar!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik wil absoluut niet dat ze lijdt zo gauw we maar merken dat ze er last van ondervind hakken we de knoop door. Ze betekent zielsveel voor me maar wil absoluut niet dat ze pijn heeft. 

We gaan zorgen dat deze laatste tijd nog beter wordt als de fijne tijd die we haar al hebben mogen geven. Nog vaker naar het water en bos, voordeel dat dat ook wat makkelijker kan want heb sinds kort een auto in bruikleen van mijn moeder. Dus waren juist vrijer in het doen van leuke dingen minder afhankelijk van anderen en openbaar vervoer. Dus ook meer mogelijkheden om buiten de directe omgeving leuke plekken op te zoeken waar ze lekker haar neus achterna kan lopen.

En 31 augustus gaan we naar Veenendaal, 50 jarig jubileum van Prins Petfood inclusief koekhappen en grabbelen voor de hond en een kijkje in de fabriek en proeven van de ingredienten in het voer bereid door professionele koks voor de baasjes.

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne. 3 doggies

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Geniet van elke dag...
Wij kregen 22 augustus 2012 de diagnose lymfeklierkanker bij onze max.
2 oktober 2012 hebben wij hem laten gaan.
Ook het moment waarop de merkte dat hij begon te leiden.
We hebben zijn favoriete dingen nog gedaan en daar ben ik heel blij mee.
Sterkte.....

honden page profiel Anne en DieselAnne en Diesel 3 doggies

honden foto van Anne en Diesel

Van elke dag genieten, dat is wat je nog kunt doen.
Ik hoop voor haar dat ze nog een hele fijne tijd krijgt en vooral jullie wens ik heel veel sterkte.
Het is moeilijk om je kameraadje te moeten laten gaan...

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wat vreselijk kort na de diagnose :(
Ik weet hoe agressief het kan zijn en toch schrik ik daarvan.

Momenteel is mijn vriend ook bij huis, dus hebben we alle ruimte om met zijn 3en leuke dingen te doen. Ons enige doel is als het voor Beauty maar goed is. Het draait om haar, met haar voor haar, in mijn groei/ontwikkeling heeft Beauty een heel belangrijke rol gespeeld en nog dagelijks en het enige dat we nu nog kunnen doen is zorgen dat deze tijd voor haar ook goed is en proberen niet nu in te blijven hangen en steken te laten vallen. Dat kan later. Als ze er niet meer is mag ik me rot voelen en bij de pakken neer zitten, niet de tijd die we nog met haar samen hebben die moet goed zijn.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Wat mag  Beauty zich gelukkig prijzen dat haar mand uiteindelijk bij jullie in huis is terecht gekomen...., een slechte start, maar (hoe wrang ook) een geweldig einde.


Als ik je tekst zo lees zijn jullie elkaars redding geweest, helaas duurt het leven van een hond nooit lang genoeg en zullen we helaas afscheid moeten nemen, maar  Beauty heeft een prachtig leven gekregen bij jullie en zelfs nu zetten jullie haar voorop...., prachtig.


Heel veel sterkte, het zal niet altijd makkelijk zijn, maar ik wens jullie nog een hele fijne tijd toe!!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dankjewel, Ik heb haar mogen begeleiden in haar zoektoch naar vertrouwen maar dat heeft ze andersom bij ook gedaan. We waren elkaars steun door dik en dun en het zou niet eerlijk zijn als ik nu alleen aan mezelf zou denken. 
tuurlijk wil je haar vanuit je gevoel zo lang mogelijk houden haar leven rekken, maar dat zou haar geen kwaliteit van leven geven zonder haar had ik het jaren geleden opgegeven ze gaf me een reden door te gaan, helpt me contact te leggen met anderen, ben in haar aanwezigheid minder gespannen (buiten, visites e.d. zelfs naar gesprekken bij het ADHD en Autisme Team bij de GGZ gaat ze mee) voor mij is dat een vreselijk fijne steun en haar band met mijn vriend is ook goed (ze bracht ons bij elkaar) maar ze is en blijft mijn nummer 1 en gelukkig heb ik door Beauty een vriend getroffen die er mee kan leven dat de hond op nr 1 staat.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Mooi zoals jullie het belang van Beauty voorop stellen.
Het is heel triest dat zij nu dit zwaard van Damocles boven zich heeft hangen. Een vreselijke diagnose.
Beauty heeft geboft dat zij bij jullie terecht is gekomen en heeft mooie jaren bij jullie gehad en heeft zeer veel voor jou betekend. Jullie kennen Beauty zo goed, dat je haar goed kunt interpreteren en weet wanneer het genoeg voor haar is geweest en haar verder lijden kunt besparen.
Geniet van haar zolang zij er nog is en hopelijk mag zij nog een tijd bij jullie zijn.
Veel sterkte.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dankjewel naast eigen interpreteren wandelen we elke week bij de praktijk binnen, wegen om haar gewicht goed te observeren en de assistente heeft ook vandaag gevoeld aan het gezwel en zal elke week ook mee checken en de maat omschrijving bijschrijven in het systeem zodat we ook snel een betere inschatting kunnen maken van hoe snel het groeit.
Wat dat aan gaat hebben we wel een hele fijne dierenarts praktijk die ook meedenken in belang van het dier. Beauty hoeft bijvoorbeeld ook niet op de tafel, omdat dat haar te veel stress oplevert.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.



groter formaat staat in foto album van Beauty in mijn profiel ;-) Ik wil dezelfde in maximale grote nog een keer maken (zonder verkleinde foto's zoals in deze) en dan kijken wat de mogelijkheden zijn om het op linnen te laten drukken. En misschien wel meerderen , deze is met meest recente foto's maar ook wel leuk om er drie te maken dus toen ze met 9½ maand bij ons kwam met een jaar of 4½ en nu. en dan als soort van drieluik naast elkaar. Of misschien samen naar een fotograaf. voor een speciaal hoekje straks.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ow wat triest maar inderdaad geef haar nu alles wat in je vermogen ligt want het blijft zwaar we hebben het hier ook met onze 5 jarige Dynemite meegemaakt hij was alles voor ons en min of meer de liefste Rottweiler aller tijden. Ook wij kregen in september de 7de om precies te zijn het bericht dat hij lymfklierkanker had en de wereld storte in we gaven zijn  medicijnen met rosbief biefstuk gehakt e.d dus echt meer lekkernijen. Maar 3 november was hij op en gaf dit ook aan en diezelfde dag het besluit genomen want wachten wilde wij wel maar was zeker niet fair naar de hond.

Heel veel sterkte de komende tijd en vertrouw op jezelf

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

We vertrouwen op onszelf en de hond.
Ze kan dingen heel duidelijk aangeven.

En raar of niet ze heeft me al eens in mijn slaap via een droom laten weten dat ze heel boos was. Ik had een fitnestoestel gekocht (woonde toen nog alleen met haar) en had die op de slaapkamer gezet. Maar die stond zodanig dat ze niet echt meer bij mijn bed in de buurt kon komen als ik sliep. daar was ze het niet mee eens en boos om. Diezelfde nacht kwam ze in mijn droom, boze blik en even tanden laten zien en ik.. ik wist precies waarom dat was. Dus toen ik wakker werd gelijk alles verandert en toen was het goed.

Ze heeft 2 jaar ter onder steuning walnutt olie van bach bloesem (ze kreeg maar 1 druppeltje per dag dat bleek voldoende)  gehad ter ondersteuning  ivm haar stress. Dat kreeg ze gewoon in haar brok. At ze altijd dankbaar op tot ineens de ene keer. na 2 jaar. ik doe de druppels erin en ze kijkt me aan met een blik van ik mot dat niet. Ik haal het weeg, pak een andere bak vul die met de hoeveelheid die ze altijd krijgt  (toen 2x daags) nu kleinere hoeveelheden 3x daags) en dan zonder de druppels kijkt me dankbaar aan en begint te eten en sindsdien heeftz e die druppels niet meer gehad. En wat ik het meest aparte vind is dat ik gewoon direct begreep wat ze bedoelde. Ze had het niet meer nodig, dus wilde die druppels niet meer.

Heb dat altijd wel heel bijzonder gevonden. Dat ze me dingen weet duidelijk te maken soms met enkel een blik. << zijn wel momentopnames gebeurt ook dat ik niet begrijp/weet wat ze bedoel.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

He, ik kreeg kippenvel toen ik de topictitel in de recente lijst zag staan. Kon me zo 1, 2, 3 maar 1 Beauty voor me halen en dat was deze.

Wat een ontzettend rotbericht weer, maar ik weet zeker dat jullie alles zullen doen om haar laatste maanden zo fijn mogelijk te maken.
De keren dat ik je via PB heb gesproken, daar las ik zóveel liefde in voor haar, volgens mij zijn jullie echt een beetje zielsverwanten ofzo (of klink ik nu heel zweverig? ;-))

Fijn dat je tijdelijk een auto tot je beschikking hebt, zo kunnen jullie er vaak op uit, kan ze nog lekker haar ding doen.

Heel veel sterkte deze laatste maanden, geniet, maak mooie foto's en geniet nog meer.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dankjewel, Op de een of andere manier begrijpen we soms dingen van elkaar (waarvan ik niet snap waar het vandaan komt) maar het is wel prettig tegelijkertijd. 

Als ik haar een langer gezond leven had kunnen geven en er zelf wat tijd voor had kunnen inleveren om die van haar gezond te verlengen had ik dat gedaan. Er zijn in mijn omgeving wel mensen geweeest die vinden dat ik te veel om haar geef, te veel voor haar over heb en te veel voor haar laat.  Maar ik heb er zo ontzettend veel voor teruggekregen. En steun en echt begrip heb ik nooit bij mensen gevonden en bij Beauty voelde ik dat wel. Tuurlijk toen mijn vriend in ons leven kwam kreeg ik dat ook van hem wel maar "ik kan het van mensen niet aannemen"op de een of andere manier.
En ik heb destijds toen ze 9½ maand was besloten haar een thuis te geven in plaats van dat ze naar het asiel gestuurt zou worden als beschadigd onzeker bang hondje. Als ik een dier toelaat zit ie in mijn hart en doe ik alles wat ik kan om het goed te doen. En in haar geval haar angst en onzekerheid ik weet ook wat het is om bang te zijn onzeker te zijn in paniek te raken, en ik voel me sterker en stabieler door haar en doordat ik haar begreep heb ik haar alle tijd en ruimte en begeleiding kunnen geven die ze nodig had. En ongetwijfeld zal die gelijkenis en begrijpen wat zij voelde terwijl ze mij ook begreep onze band zo sterk gemaakt hebben. En haar band met Tjaard is bijna net zo sterk maar ook Tjaard is heel gevoelig en heeft ook zijn eigen achtergrond. En denk wel dat rugzakjes en elkaar helpen een hele grote bijdrage is. We houden beiden met hart en ziel van Beauty.

Ik ben absoluut superblij dat we de auto van mijn moeder een tijd mogen gebruiken des te meer, omdat we nu meer mogelijkheden hebben om leuke dingen met Beauty te ondernemen en ook naar meer onbekende plekken kunnen gaan om te wandelen. En als er iets acuuts is ben je een stuk sneller bij de dierenarts ook een erg fijn idee. Beter dan wanneer je eerst anderen moet optrommelen om voor je te rijden.

Heel veel foto's maken inderdaad en elke dag is een belangrijke Beauty dag.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Op dit moment vind ik het heel moeilijk om dit soort topics te lezen omdat ik beetje in zelfde schuitje zit maar aan andere kant put ik er ook weer veel eh ... moed is niet juiste woord denk meer troost / berusting uit. 

Zo mooi om te lezen je liefde voor haar, voel het door je tekst heen komen en zo voel ik het ook met de honden. 
Hoop dat je nog vele mooie momenten met haar mag hebben, leuke dingen kunt gaan doen met haar. 
sterkte verder

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Jij ook heel erg veel sterkte toegwenst. 
Het zijn en blijven heel moeilijke situaties des te meer omdat ze zo je hart geraakt hebben. Ik weet dat als ze er niet meer is ik het heel moeilijk ga hebben, maar ik weet ook wat we samen overwonnen hebben zij met mijn hulp ik met haar hulp. Ik weet dat ze heel erg belangrijk voor me is en die pootafdruk van haar in mijn hart die is voor eeuwig en de band ook, ookal zal ze uiteindelijk niet meer hier zijn. Het enige dat ik kan is naar mijn beste vermogen er naar streven voor haar het juiste te doen het zo goed mogelijk doen en te luisteren naar wat ze zelf ook aangeeft en mijn manier hoeft niet de jouwe te zijn als je maar goed luistert naar wat je denkt dat goed is en luistert naar wat jou hond je aangeeft. 

Jij ook heel veel sterkte op jou moeilijke weg, en bewaar de goede momenten herinneringen en creeer nog nieuwe goeie momenten herinneringen als dat kan.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

thnx liefst zou ik hem nog 1 keer mee willen nemen naar het water maar dat zit er niet in maar mooie herinneringen nog wel. 

en ja ze zitten in ons hart en hetgeen zij bij mij of ons teweeg hebben gebracht hebben geholpen bij .... dat is ook een blijvend mooi iets

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Absoluut hou die gedachte ook bij je.
En doe nog iets met mooie herinneringen die wel nog kunnen.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Maandag 12-08-2013 bij de dierenarts was de tumor naar schatting 2 bij 4 cm.
Gisteravond was het 4 bij 6 cm dus ik vrees dat het een snel groeiende tumor is.
Overmorgen wil ik nog een keer kijken (bewust niet elke dag) en dan maandag langs de dierenarts assistente  dan kan ze ook even de grootte checken en in het systeem bijzetten.

Ik hoop maar dat de schatting van de grootte door de dierenarts gewoon te klein ingeschat is geweest. Ik doe me best met het ergste rekening te houden dat het heel snel kan gaan, maar vind dit wel heel erg moeilijk en was best van slag bij de constatering van 4 bij 6 cm. Angst dat het mischien wel een kwestie van weken wordt i.p.v. maanden. Maar moet me vermannen, voor Beauty als ze mijn angst voelt zal ze misschien harder proberen te verbergen als ze er last van krijgt.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik zie dit topic nu pas, heb alles doorlezen en vind het heel mooi dat je er voor kiest om het beste te doen voor Beauty. Zelfs al betekend dit dat je haar eerder moet loslaten dan je verwacht. Je liefde voor haar straal je zo uit in je berichtje. 
Ze heeft inderdaad een hele mooie leeftijd gekregen voor een Berner Sennen, je mag trots op haar zijn dat je toch zo'n sterke meid hebt. 
Ik hoop voor jou en Beauty dat het inderdaad de eerste keer verkeerd ingeschat is, en dat de tumor niet zo snel groeit. 
Ik wens je nog veel sterkte, ook aan Beauty.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dankjewel, mag duidelijk zijn dat ik redelijk van wakker lig. 
Maar moet eerst afwachten hioe het zaterdag is en wat dan maandag de assistente zegt als ze niet besluit toch de dierenarts zelf ook nog even te laten checken. T gaat voor nu vooral voor de inschatting hoe snel gaat het. Tis spannend, eng en onzeker allemaal.

Maar Beauty doet het vreselijk goed en wij doen ons best zo min mogelijk stress op te bouwen al kun je het niet helemaal voorkomen.

Gister en eergister heeft ze versmaaltijd gehad met kalkoen. 
Dat lijkt goed te gaan dus willen dat we regelmatig doen, omdat we haar vanwege gevoeligheid geen hondekoejes e.d. kunnen toestoppen om haar extra te verwennen dus dan maar zo.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Morgen een rustdag want vandaag samen met Beauty op een nogal drukke verjaardag geweest. Wel gewoon de normale standaard dingen maar morgen geen extra uitje even haar de ruimte geven om bij te komen. "veel kinderen op de verjaardag en ze doet het heel goed hoor maar is wel altijd extra moe na zo'n verjaardag >en ikzelf ook)

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik vind het heel knap van je dat je zo denkt.
Respect!

Hopelijk groeit het niet snel meer en kan ze toch nog een tijdje onbezorgd bij jullie blijven.
Heel veel sterkte de aankomende tijd maar probeer er vooral nog van te genieten!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

We doen er alles aan om de tijd die ons samen rest nog zo fijn en leuk mogelijk te maken.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Beauty hoor je dit, vrouwke wil je nog lang hebben hoor....als wensen maar eens konden uitkomen.
Wat een rottijd komt er stillaan in je richting. Niks kunnen we helpen, je moet het alleen doormaken. Voel een beetje van wat jij voelt....ieder forumlid denk ik ook.....
Veel sterkte en geniet van de tijd die jullie nu nog hebben. Knuffel Renate;-)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dankjewel :'( Ik doe me best voor Beauty sterk te zijn maar heb duidelijk mijn emo dagen erbij vandaag is er 1 van.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: de juiste keuze?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^